Kentekenplaten bij GEA

RDW Erkend fabrikant van kentekenplaten

GEA Automaterialen is door de RDW aangewezen als officieel fabrikant van kentekenplaten. Dit houdt in dat u voor alles omtrent kentekenplaten bij GEA Automaterialen in Emmen terecht kan. U vindt bij ons: witte kentekenplaten, tijdelijke kentekenplaten, officiële originele kentekenplaten, luxe kentekenplaten en al het andere wat samengaat met kentekenplaten.

Witte kentekenplaten

De meest voorkomende vraag is de productie van witte kentekenplaten. Deze witte platen zijn een kopie van uw huidige kentekenplaten en mogen alleen gebruikt worden op aanhangers (die niet een eigen kenteken hebben) en andere objecten die de leesbaarheid van de originele kentekenplaten belemmeren. Dus ook voor een fietsendrager heeft u een witte kentekenplaat nodig.

Waarom dan geen gele?

De originele kentekenplaten moeten altijd rechtstreeks op het voertuig gemonteerd worden waar deze bij horen. Dit betekent dus dat u niet uw achterste originele kentekenplaat van de auto mag halen om deze op een aanhanger te bevestigen. U heeft hiervoor een witte kentekenplaat nodig.

Onbeperkt aantal witte kentekenplaten

Heeft u een fietsendrager én een kleine aanhanger. Dan kan u ook twee witte kentekenplaten bestellen. Zo hoeft u niet telkens de platen te verwisselen van aanhanger. Het aantal witte kentekenplaten wat bij een voertuig geproduceerd mag worden, heeft geen limiet.

Het bestellen van een witte kentekenplaat kan makkelijk telefonisch of per mail. De kosten van een standaard witte kentekenplaat zijn: PRIJS! INVULLEN.

Kentekenplaten kwijt of gestolen

Wanneer u 1 of beide kentekenplaten van uw voertuig kwijt bent, of wanneer deze zijn gestolen. Dan zult u twee nieuwe kentekenplaten moeten bestellen bij een door de RDW erkend kentekenplaatfabrikant. Voor deze originele kentekenplaten kunt u ook bij GEA Automaterialen terecht. Voor de productie van nieuwe originele kentekenplaten hebben wij het kentekenbewijs van de auto nodig samen met een geaccepteerd identiteitsbewijs. Belangrijk: wanneer u vermoed dat uw kentekenplaten zijn gestolen, doe dan altijd aangifte bij de politie.

Bij de productie van nieuwe kentekenplaten worden de oude, indien aanwezig, door GEA Automaterialen ingenomen en vernietigd. Uw nieuwe kentekenplaten worden dan voorzien van een duplicaatcode. Dit is een klein getalletje wat boven 1 van de verbindingsstreepjes wordt geplaatst. Dit cijfer moet altijd zichtbaar blijven. Hiermee wordt aangegeven dat er meerdere kentekenplaten zijn verstrekt met dezelfde combinatie van cijfers en letters. Een duplicaatcode voorkomt dat bij diefstal van de kentekenplaten, u verantwoordelijk wordt geacht voor de eventuele overtredingen die met de oude kentekenplaten worden begaan.

Het verven van de duplicaatcode zodat deze minder opvalt is niet toegestaan en is ook zeer onverstandig. U hebt dan immers geen bewijs meer dat het niet de nieuwe kentekenplaten waren wanneer er een overtreding wordt begaan met de oude kentekenplaten.

Luxe kentekenplaten

Standaard kentekenplaten worden gemaakt van aluminium waarbij de combinatie van letters en cijfers, het kenteken, in het aluminium worden geperst en zwart geverfd. Bij luxe kentekenplaten wordt deze combinatie in zwart kunststof op de plaat bevestigd. Door het 3D effect hebben deze luxe kentekenplaten een ander aanzien. Luxe kentekenplaten met opgelegde letters kunnen voor elke vorm van kentekenplaat gemaakt worden. Uw originele kentekenplaten, maar ook uw witte kentekenplaten of zelfs handelaarskentekenplaten kunnen met luxe letters worden uitgevoerd.

Bij het vervangen van uw originele standaard kentekenplaten, worden de originele platen ingenomen en vervangen door platen met dikke zwarte opgelegde letters en cijfers. Bij deze vervanging komt er geen nieuwe kenteken in het spel, dus krijgt u ook geen duplicaatcode op uw kenteken.

Luxe kentekenplaten gaan ook goed samen met een ‘anonieme’ kentekenplaathouder. Waarbij er niet door de platen geboord hoeft te worden, en waarbij er geen tekst op de kentekenplaathouder staat.

Groene en blauwe kentekenplaten

Ook voor groene handelaarskentekenplaten kunt u bij GEA Automaterialen terecht. Deze groene handelaarskentekenplaten kan u als, door de RDW erkend, autobedrijf bij het RDW aanvragen. U krijgt dan uiteindelijk een kentekenbewijs toegestuurd waarmee u bij GEA in Emmen uw kentekenplaten kan laten produceren. Deze groene kentekenplaten kunt u ook laten voorzien van de luxe letters voor een strakkere uitstraling.

Voor voertuigen die worden gebruikt door bedrijven die zich bezighouden met personenvervoer, zoals taxi- en chauffeursdiensten maar ook ambulancediensten zijn blauwe kentekenplaten met zwarte letters toegewezen. Voor het vervangen of namaken van deze ‘taxi kentekens’ kunt u met het kentekenbewijs bij GEA Automaterialen in Emmen komen. Voor deze kentekenplaten gelden dezelfde regels als reguliere kentekenplaten.

Oldtimer kentekenplaten

Wanneer uw auto een bouwjaar heeft van vóór 01-1978, kunt u mogelijk oldtimer kentekenplaten voeren. Dit zijn donkerblauwe kentekenplaten met witte letters. Om deze kentekenplaten te mogen voeren heeft de RDW een protocol ontwikkeld. Meer informatie over deze kentekenplaten kunt u vinden op de website van het RDW.

Vragen?

Stel dan uw vraag in het contactformulier hier naast. Wij proberen hier zo snel mogelijk op te reageren.